Verwarm de oven voor op 190 gr. Ontdooi het deeg voorzichtig in de koelkast. Bestrijk alle vellen met een beetje gesmolten boter. Snijd elk vel in vieren en leg de vier stukken deeg telkens een kwart slag gedraaid op elkaar. Zo krijg je tien porties. Vul de vormen met het deeg. Laat een klein deel van het deeg over de rand hangen.
Bak de filobakjes in ca. 20 min. Gaar en krokant of tot ze goudbruin en knapperig zijn. Laat ze afkoelen. Voeg het citroenraspsel toe aan de créme fraîche en roer het geheel los. Verdeel de zalm over de bakjes. Garneer met een toef créme fraîche ,, een takje dille, een plakje citroen en eventueel een lepel zalmeitjes voor een luxe effect.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |